Oct 17, 2010, 11:15 PM  

По стъпките на лятото 

  Poetry » Landscape, Strict forms
1477 2 31

В морето кървяща пътека

е залезът – пламък червен.

По джапанки летният ден

куцука по нея полека.

 

Догаря в прощален рефрен

на август последната жега.

Прегръща ме, свежа и мека,

вълнàта на бриза студен.

 

Опитвам се лятото в мрежа

да хвана. Зад борда водата

прецеждам, но няма надежда…

 

Небето от пурпурно злато

е сцена на край неизбежен:

отива си знойното лято.

 

31.08.2010г.

© Красимир Тенев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??