Mar 25, 2018, 6:07 PM

По „В Теб“ от Андромаха (Белла) 

  Poetry » Other
356 0 0

По „В Теб“

от Андромаха (Белла)

 

В Теб

 

изгубих се, когато те намерих.

Душата ми не смее да повярва,

че някой друг усеща като нея

и със небето може да приказва,

 

че вятърът послания му носи

от мислите ми сякаш пил,

а тайните ми се събуват боси,

доволни, че ги е разкрил.

 

Изгубих се, когато ме намери...

пътеките обраснаха с трева,

страхът се сви, задъхан потрепери...

и птицата във мене полетя

 

Икона пред икона стои,

замислена за своето бъдеще.

Избира по кой път да върви

за да е щастлива в своята къща...

 

На свещи в църквата

сред звуците на псалтири

извършват се ритуали

на доживотно обричане.

 

Под слънце на двора

сред люляци и чемшири

сърцето се мята и търси

истинското обичане.

 

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??