Dec 11, 2018, 7:51 AM

По вятъра изпращам ти душа 

  Poetry » Love, Other
474 3 13

По вятъра изпращам ти душа –

оголена, трептяща, изтерзана,

политнала над земните недра –

не ме е страх без нея да остана!

 

По вятъра изпращам ти душа,

изпращам ти я с радости и вопли –

ранявана, калявана, сама

оставяна във дрипите си мокри.

 

По вятъра изпращам ти душа,

подмамвана, прощавала, любяща,

да знаеш, ще пристигне, щом сълза

в очите ти се появи - блестяща.

 

По вятъра изпращам ти душа,

вихрушката, дано не я разкрие,

превърне ли я в ледена стрела

и двамата без жал ще ни убие!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??