Jul 18, 2013, 10:20 PM

Победа на любовта 

  Poetry
349 0 0

Искам огън във мен - до последния ден.

Искам нежност, и обич, и смърт...

Да умра променен - от любов озарен -

от пожара във моята гръд.

 

Искам ласки и зной - не желая покой.

В този миг съм безкрайно щастлив.

Искам в тебе да дойда - кат летен порой.

И преди да умра - да съм жив.

 

Искам много любов - и затова съм готов

аз във ада да ида така.

Но когато умра - да умра от любов.

Ако трябва - от твоята ръка.

 

Искам радост сега - не желая тъга...

Че не знам докога ще съм тук.

Щом все още съм жив - ще те любя сега.

Нека после люби те друг.

 

Да бушуват в мен чувства, да кипне кръвта,

да целувам пак твоето лице.

Искам твоите сълзи да ги пия с уста -

и да бъдеш в моето сърце.

 

Нека това е победа на любовта -

да са заедно нашите сърца.

Искам моята любов да надвие смъртта,

и да имаме много деца.

 

А когато настъпи последният час -

с твоето име сега на уста

си отивам. Тъй много обичам те аз -

че усмихнат ще легна в пръстта.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??