Nov 10, 2008, 12:01 PM

Почти по Яворов 

  Poetry
632 0 3
"Почти по Яворов" -
извика той.
Нямаше в сърцето главни букви.
Разпльоканата локва след порой
улавяше метежите на буките.

"Почти по Яворов" -
ревна, умря.
На помен гарвани дойдоха.
Здравей, довиждане, о, свят!
Дела му бяха само грохоти.

Но той не живя,
"той горя".
В гърдите му се сляха две души.
И преди очите му
от плам да засвистят,
направи си криле.
И ги приши.

"Почти по Яворов".
Къде си ти?
Отдавна е изваден щепсела.

Но там в контактите стои...
един неосъзнат агресор.

По тънките недра,
по жици хлабави,
всъщност той съм аз -
насред тайфуните.
И чак от горест вече се задавяме.

"Почти по Яворов".
Дали си струва?...



© Презвитер Козма All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??