Dec 9, 2009, 2:57 PM

Под дълбока синева 

  Poetry
579 0 0

Листец, полегнал плахо

сред свежата трева

и цвят му - ярък, кат звезда,

проблесна под дълбока синева.

И секунда бе това...

отминала отдавна.

 

Полъх вятър го повейна,

а в него тиха скръб се съживи,

че, в полъха политнал,

земя ще го веки прегърне...

 

Ала литнал в своята магия,

готов да се слее с вечността,

плътта в прашец се мъничко отронва.

И стане прах, с магия свети...

после вехне в самота!

© Гергана Данаилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??