Dec 16, 2021, 11:43 AM  

Под юргана, чудо стана 

  Poetry » For kids
660 5 23

Сняг прелита, котка свита,
златното вретено
тихо врънка, нощ е вънка.
Лягай тук, до мене!

 

Спинкат всички, ти очички,
затвори  ги бързо,
че торбата, тъй позната
Сънчо пак развърза.

 

Шал замята вън Земята,

пухкав – от снежеца.
Под юргана чудо стана,
иде баба Меца.

 

 

На пързалка – чета малка,
мечетата луди.
В сняг лудели, побелели,
снежни пеперуди.

 

Някой мина зад пчелина,
мечешката чета
бързо кривна, нощ е дивна,
Вятърко ли шета?

 

Всички – вкъщи, пак се мръщи
рунтава Мецана.
По леглата! До зората
много не остана.

 

Спинкай, сине, нощ да мине.
Над поля, дъбрави.
Беж в горица, а торбица
Сънчо тук забрави.

 


 

 

 

 


 


 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

The work is a contestant:

Зимни приказки за лека нощ »

4 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??