Apr 1, 2021, 8:58 AM

Подарявам ви моя Април 

  Poetry
352 2 8

Подарявам ви моя Април,

разпилял цветовете си златни.

Нейде другаде дълго е бил,

ала днес е пред нас в свойте знатни

 

и богати великденски дни

с разпилени навред минзухари.

С пълноводни шумящи реки

и безспирните птичи фанфари.

 

Завладей ни със своята страст

на зелени гори и ливади.

Ще остана във твоята власт

и ще крача по твойте площади.

 

А когато във здрача заспя

ще усещам душата си топла.

От това, че дошъл си сега,

предусетил жадуващи вопли!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??