Sep 20, 2012, 7:31 PM

"Поет" 

  Poetry » Civilian
603 0 0

                               "Не се гаси, туй що не гасне" (Ив. В.)

 

                      "Поет"

 

   Влезе в схватка със своя стих,

 като на решаващ световен тепих

 и яростно се забъхтаха взаимно.

 Стихът му шепне, приятелски,

                                          интимно:

 - За, Бога, спрете! Не се мъчете.

 Няма да бъда от вас победен.

 Аз съм направен от яка материя

 и то не от три,

 а с много измерения.

 И този, който се с мене захваща

 трябва да може, че иначе - плаща.

 Поетът остави химикалка и рече така:

 - Че говорите истина, аз съм убеден,

но кой днес се признава за неук и зелен?

© Цвятко Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??