Поет как обича – не ще го разбереш-
докато от поет не си бил обичан...
Обича той във стих...
И страст, и нежност, и копнеж
в магия обща се преплитат.
От нежността му можеш
да се разтопиш...
Душата ти ще докосне той,
ще я завладее, ще я има...
Със страстта си може
да те изгори...
Ще изгори и той като вещица
хвърлена на клада.
Но във пепелта пак въглен
ще остане,
от който ще се възроди любов,
неподвласrна на материя и време...
Поет да те обича,
ще те обича в стих...
02-10-2018 г.
© МД All rights reserved.