Sep 17, 2015, 10:09 PM

Поетите обичат по сезон 

  Poetry » Love
462 0 2

„Поетите обичат по сезон.“ -

ми каза той преди да си замине,

а аз сама на пустия перон

помислих: „Да бе, да, ще видим!“

 

Поетите обичали сезон...

Не искал той да бъда наранена...

Бил влюбен мен, но беден Робинзон,

а аз от друг роман пък Дулсинея.

 

Целуна ме по бузата, макар

да виждаше, че силно го желая.

Той, този номер, дяволе, е стар,

а аз дори и новите ги зная.

 

За пръв път чувам за такъв закон.

И месец да е. Него пак мечтая.

Поетите обичат по сезон!?

Не знам. Но поетесите – до края.

 

Валентина Йосифова

© Валентина Лозова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??