ПОЕТЪТ
.
Дотегнах ви сигурно вече
с моите дълги брътвежи.
Прощавайте, стигнах далече,
прибирам ги всичките мрежи.
.
Поетът е странен субект,
рибар на човешки души.
Понякога твърд, а понякога мек,
понякога лази, а друг път лети.
.
Бъдете щастливи, бъдете блажени,
поетът да търси и чака умее.
Когато сте тъжни, от страх вледенини,
поетът, поетът насън ще ви сгрее.
.
30.12.2022 г.
© Хари Спасов All rights reserved.