Поет за да добие слава,
използва, както подобава,
на своите предци словата,
щом има нещо във главата.
Умът му щом е обигран
не ще попадне във капан
и класиците предишни
ще направи той излишни.
Понеже няма ново слово,
се взима всичко наготово.
Тъй творецът, щом е печен,
на славата ще е обречен.
Стихът от някого ще вземе,
стилът от други ще приеме
и всичко ще завоалира,
та нищо да не се разбира.
Спази ли тез правила железни
в историята в миг ще влезне.
Там как се влиза , не се пита-
със своя или с чужда пита!
© Георги Янков All rights reserved.