Nov 22, 2013, 7:08 PM

Погледай ми! 

  Poetry » Landscape
481 0 7

Погледай ми, магьоснице-есен, на златни листа!
Подреди пасианс върху тревата изсъхнала!
Нещо сладко-горчиво пестилено натежа.
Пада лист. Отронено... Късно ли?!

Предскажи ми чакана обич! Направи ме щастлив!
Клехме се вече веднъж, а не опазихме.
Асо купа изтеглих, бях още жив,
а сега ледът от сърцето ти гази...

Чувствата ми ноември  в танц завъртя.
Валс на двора вятърът е засвирил.
Кажи ми, магьоснице, нещо за Обичта,
за онази Голямата, дето съм дирил...

Погледай ми, магьоснице-есен, на златни сърца!
Подреди пасианс на трева осланена!
Нещо сладко-горчиво пестилено натежа.
Пада лист. Отронено... и във мене...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??