Погледнете си душата
безсуетно огледална,
както винаги в децата
се поглежда идеално.
Разпознайте там живота,
сълзите и самотата,
всяка мъничка Голгота,
всяко следващо нататък;
Всеки миг сияйно светъл,
всеки смях си припомнете.
Погледнете си душата.
С гордост. И се усмихнете.
На М. Георгиева
© Владислава Генова All rights reserved.