Apr 13, 2024, 4:31 PM

Поиска ли това писмо? 

  Poetry » Love
193 5 11

Не си ме питала защо

мълча, когато зазорява.

Понякога броя до сто.

Така гневът ми преминава.

 

Не искам сенчица дори

да падне върху твойто рамо.

Пред нас са дните ни добри,

в които вечно ще сме двама.

 

До мен ли си, вали дъждът

и гали с пръстчета стъклата.

И утрин – скитница без път,

завесите си нежни мята.

 

Сред здрача син да помълчим –

два стръка мак сред юлска слама.

Потъвам в твоите очи.

И знай – обител друга нямам.

© Слави Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??