П О К А Н А
Всичко е иносказателно,
всичко е алегория.
Много е труден езикът
на тази метафория.
И ако искаш да знаеш
науката, незнайната,
от ”А” „Б” трябва да почнеш,
за да откриеш тайната.
Тръгвай след мене, следвай ме!
И по пътеките, древните,
бавно ще се изкачваме,
но няма да сме последните.
Все по-дълбоко ще влизаме,
за да започнем от първите.
А-Б-то ще преоткриваме,
ще се катерим по стълбите.
Когато се слеем с началото,
с теб ще потънем във светлото,
където започват пътеките
и е зачнато заветното.
© Стойна Димова All rights reserved.