Mar 3, 2010, 11:45 AM

Поклон пред вас! 

  Poetry » Other
1096 0 6

В небето птици нямаше отдавна,

студени, лъскави куршуми засвистяха,

разтупкани сърца от героизъм и уплаха,

със песен на уста към свобода летяха!

 

Кървави букети по реката зреят,

със майчини сълзи се сливат и горят,

десетките тела във огън тлеят

и като феникси прераждат се в жарта!

 

За утре със последни сили!...

За болката на цял един народ сега!

И за родината и свободата мили...

Политаха юнаците с пресъхнали гърла.

 

Дълбок поклон не стига за признание,

от спомена сърцето трябва да боли,

войската наша е по-храбра от тираните,

завинаги и за България ще победи!

 

И ако днес отгоре гледате земята си

и виждате народ с наведени глави,

това поклон във ваша чест е, братя!...

Признание за нашите деди!

 

Поклон!

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??