Oct 17, 2023, 7:02 AM

Покварени от властта 

  Poetry » Civilian
174 1 8

Разболява ме това калномислие
и бруталната лъжепървичност,
дяволи да цитират Всевишния,
шизофреници да се правят на личности.

Папагали цитират безсмъртните
с претенции за първоизточник,
за моралност говорят ни курвите
и садист казва ни, че е мъченик.

Как не спира пумиопотопът?
Как сами се понасят такива?
С цел една, късче власт да докопат,
всеки мисли - Властта ми отива -

А гласът, който тях ги избира,
е отдавна и вопъл, и стон -
Той отдавна сред тях не намира
топлина и уюта на дом.

Има право на избор, но как
се отсява от мрак светлина?
Те такава не пускат сред тях -
Нови избори... познати лица...

Без души са телата в костюмите
и са всички с едно ДНК -
На народа кълнат се във думите,
а роби са и верни... на властта...

Е, това е, търкалят се тиквите,
дяволите си мерят рогата,
Бог високо е, чува молитвите,
но властта е във тях... на земята...

16.10.2023.

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??