Колко лудо цъфтят петуниите,
със разтворени нежни фунийки!
Като малки латерни, от които
аз дочувам най-цветната музика.
Тя се носи от всички балкони,
червена и жълта,
синя и бяла,
лилава и розова, лятна -
от звуци така необятна.
Приказна музика -летен вятър и слънце,
събрана е в пъстрия цвят!
Покълнала радост от мъничко семенце,
цяло лято цъфти в моя град!
© Стойна Стоянова All rights reserved.