Полазник
Срещу Игнажден в съня ми ти дойде
и съчките в огнището разпали,
за да стоплиш премръзнали ръце
и по косите нежно ме погали.
Прекръсти се като пред икона
и за прошка Господа помоли.
Коленичил пред своята мадона,
ти в плен остана на страстна воля.
И беше тъй светло на душата,
в обичта страдание пречисти.
И ангелски се носеха телата
в сияние любовно и лъчисто...
Очи отворих, твоите да срещна,
но вместо тебе срещнах утринта.
Добър Полазник - любов гореща,
срещу Игнажден при мене бе дошла.
© Дора Ефтимова All rights reserved.
Здрава и щастлива Нова Година - 2011!