Apr 11, 2008, 9:29 AM

Полетът на орела 

  Poetry
2296 0 14
Загледах се в крилете на орела,
политнал над планински върхове -
и с вятър да се бори има смелост,
щом горда висина го призове.

Не се страхува изгрева да среща,
понесен над дървета и скали,
изгарят го лъчите му горещи,
но той нагоре все пак се стреми.

Плени ме властно гордата му сила,
жив извор бликна в моята душа -
земята ни прекрасна е родила
и птици, и поети със крила.

Надмогнал мисълта за смърт безлична,
в простора срещал бури и стрели,
летящият орел на кръст прилича,
но вечността живот му отреди.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??