Jul 27, 2006, 3:42 PM

Полярни мисли с южни сетива 

  Poetry
761 0 18

Полярни мисли с южни сетива
и сякаш въздух не достига.
Едва пресякла огнена черта
назад се връщам уморена.
Колко мисли днес разбих
да оставя в себе си надеждата,
колко бездънни извори изпих
за да  наситя жаждата.
Забързан ход е времето, не спира!
По тъжната спирaла на годините,
които не вървят, летят, 
а без криле отлитат дните.
Да можех само да поседна
разгърнала мечта като на карта
и с дланите си да докосна
онази нейна светла диря!
Полярни мисли с дъх да стопля,
да мога да раздам и на света
от южните си жарки сетива.
Навярно бих била щастлива!

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??