Apr 28, 2015, 9:45 PM

Помни жената 

  Poetry » Phylosophy
815 0 7

 

Помни жената

 

Не се забравя ей така жена

докосната от теб дори неволно.

И трябва да ги помниш – до една,         .

а не да си ги спомняш произволно.

 

Оставяй се да те намират.  Знай,

пчелата в тях ги кара да те търсят.

Ако си цвят, изпиват те до край.

Ако не си, разбират го набързо.

 

И литват пак. Жените са пчели.

Недей ги спира. Знаеш ги какви са.

Но ги помни. Помни, като че ли

от паметта ти, тоя свят зависи.

 

Защото мъж, забрави ли жена

е все едно, че слънце нейде гасне.

Вселената за всички е една -

с безброй слънца, но нека да е ясно,

 

че всяко слънце всъщност е везна

на времето за всеки отредено.                                                                                                       

Не се забравя ей така жена.

Жената е любов. Благословена!

 


 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??