Sep 28, 2012, 3:07 PM

Помъдряване 

  Poetry » Phylosophy
657 0 4

Помъдряване

                            На Г. Драмбозов

 

Понякога

по нас връхлитат дни

със стойност, равносилна на години.

Но те са изпитанието ни...

Би трябвало да ни направят силни.

Би трябвало?

Би трябвало, ако

след всяко зло не следва вече друго.

А ти си потърпевшият и то 

без никаква вина или заслуга.

Но няма как.

Животът е – Живот.

Такъв,

какъвто трябва да се случи.

Двубоят с него е по същество

урокът, който трябва да научим.

Разбира се,

че губим в тоя бой.

И загубата обяснява всичко.

Накрая знаем

как, защо и кой

от теб – човека,

е направил личност.

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??