Понякога съм разноцветна вода
Понякога съм разноцветна вода -
сменям вълните си в цветове.
Бляскам синя капка в дъжда
от тъжен облак в сиво небе.
Когато мъката с болка расте,
стичам се бистра и бяла сълза.
Червена капка кръв съм в сърце,
щом съм пленена от любовта.
Всеки може черната вода да съзре,
кога мрежите хвърля у мен ревността.
Cтавам жълта, всичко в мен се тресе,
ако обгърнa с трептящи ръце страха.
Розова съм за щастието, щом ме позове.
Такава съм - аз съм само вода
и сменям съдбовно своите цветове,
подобно пъстра река. Аз съм само жена.
© Лидия Сиркавара All rights reserved.
до zelenvik (Виктор Кръстев)
Тук съм момче!И се радвам, че ти е харесал стиха ми! Поздравиии!