May 2, 2024, 10:49 PM

Попитай Бог какво е да обичаш опак... 

  Poetry
80 3 2

По някаква съвсем неведома причина,
(а Господ сигурно се попиля от смях),
отказвах да съм като всички, като тях.
И път да няма, казвах си: Все пак ще мина!

И спрягам някак все неправилни глаголи,
а как говоря... все за другите е чужд
езикът явно. Истини – бодливи, голи,
любов – ненужна ми, когато е науж.

И тъй вървя си, често падам, но какво пък.
Сърце на длан съм само обич  в две очи.
Попитай Бог какво е да обичаш опак...
Над отговора тихо с Него поплачи...
 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Вале!
  • Какво е да обичаш опак? Навярно трудно! Навярно някога боли...Ала пък опаките са различни и носят може би...най- чистите души! ❤️Много хубаво написано❣️
Random works
: ??:??