Oct 3, 2013, 12:13 AM

Поредна среща 

  Poetry
425 0 2

Отново си при мен сега.

За кой пореден път?

Ти носиш мъка и тъга.

И идваш от отвъд.

 

Ти близо си. Нас ни дели

извадена кама.

Какви сме, или сме били -

поглъща ни тъма.

 

Напред тъй бях аз устремен -

със ярост и любов.

Но ето, ти ме питаш мен:

"Кога ще си готов?"

 

Ти вече си при мене... Виж,

аз вчера го разбрах.

След това кого ще посетиш?

Че всеки го е страх.

 

Какво ли да очаквам аз

от утрешния ден?

Затова, във този труден час

молете се за мен.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??