Jun 18, 2021, 8:00 AM

Поредната горчива чаша, рожбо! 

  Poetry
976 10 17

 

На всяка от дъщерите ми

 

Поредната горчива чаша, рожбо!

Не казвай нищо. Зная, че горчи.

Светът навън е толкова безбожен,

че често ни се иска да мълчим…

Не можеш да се бориш с великани

в неравна битка. Ти не си Давид.

Но Бог е с теб и винаги те кани

да бъдеш смела. Имай го предвид.

Недей отпуска вяра и колене –

нататък пътят става по-трънлив.

Оглеждай се в тревогите за мене

да ти помогна в опита стипчив.

Че аз съм тук по Божия повеля

и всеки ден ти пращам благослов.

Макар че постепенно се отделяш,

ще имаш вечно моята любов.

© Руми Бакърджиева All rights reserved.

Произведението е включено в:
  901 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??