Aug 3, 2018, 1:07 AM

Поробване 

  Poetry » Love, Other
319 1 2

Видях ли те, дали мираж не беше,

но стана топло в моята душа?

Бях сигурен – пред мене ти стоеше,

а виждах само цветна светлина.

 

Тя озари ме, леко ме повдигна –

не ходех по земята вече аз.

Сърцето ми внезапно ти задигна,

да го открия трябваше компас.

 

Компас настроен за любов и нежност,

настроен за желание и жар.

Съвсем забравил земната си тленност,

аз станах роб – ти беше господар.

 

Веригите ми бяха от коприна,

килията ми – ложе насред Рая.

Безропотно се всичко в мене срина,

туй случи се след твоята омая!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Влади! Здраве и нестихващо вдъхновение ти желая, и един прекрасен август!
  • Красиво и нежно докосване е твоята поезия, Приятелю! Поздравления.
Random works
: ??:??