Ухаеш на разцъфнал, портокалов цвят -
ми каза някога преди години...
От онзи ден сто зими ни делят
и много повече от сто причини!
Но... портокалови са пролетите всеки път,
когато облаците се усмихват срамежливо
в очите ти на някой тъжен кръстопът,
а аз изгарям в спомените мълчаливо...
Ти не поглеждай бързо настрани -
встрани са следващите ми любови...
Във портокаловата пролет остани,
за да не бъдат нощите ми тъй сурови!
© Рада Димова All rights reserved.
Аплодисменти!