Sep 28, 2017, 7:11 PM  

Португалско фадо 

  Poetry » Other
707 1 9

"Саудаде" е дума.. в сълзите събрала
носталгия, мъка, копнеж, самота...
изпята с мелодия тъжна, но бяла.
Любов е една с португалска душа.

И с чудото, Фадо, китарите плачат.
Разказват за болка, за обич, за страст,
за бедни рибари, що в утрото чакат
с улов богат да нахранят чеда.

Пее фадисът, сърцето му плаче,
облечен във черно, притворил очи,
ту глас си въздига в Бога вторачен,
ту думите тежки смирено реди.

Дори непознати, прегръщаш словата.
Щом можеш да чувстваш, магия са те.
Докосват те, галят, брулят душата,
съдбата положили долу в нозе.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??