Jun 12, 2022, 11:15 AM

Пощальон 

  Poetry » For kids
415 2 2

 

 

        Имаме си пощальон.

        Той лети от клон на клон

        и писмата ни разнася,

        вести всякакви донася.

        Този пъргав раздавач

        е пъстроперият кълвач.

        Още рано във зори

        носи телеграми три :

        "Тръгнали са вече всички

        щъркели и лястовички

        от страните там на юг.

        Скоро ще пристигнат тук."

        После носи ни колет

        от съседа - бързолет.

        Виж, лисичката го гони -

        "Бързо разнеси бонбони

        на животните в гората.

        Празник имат ми децата -

        стават вече на година,

        ще ходят в детската градина."

        Тъй кълвачът всеки ден

        все лети и уморен

        вечер най - подир се връща

        в свойта малка къща.

        На дивана бавно ляга

        и краката си протяга.

        Вестниците ще прегледа,

        после може филм да гледа.

        Не,писмо той ще напише

        до големият си син.

        Всичко точно ще опише,

        как стои в дома самин

        и го чака да се върне,

        радостно да го прегърне.

© Лидия Кърклисийска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??