ПОСЛЕДЕН ПОЛЕТ
заслужаваше си този полет
колко път докато се целунат
слънцето и луната
прелива в розов облак бадемът
влюбени славеи цепят коприната на мрака
нацъфтя като в храм
допрели плътно рамене
душите са скачени съдове
как да мръднеш
трели сипят
възхитителни маргиналии
старинният ръкопис в нас
отупа звезден прах
венчава седмото небе
със земя ханаанска
пред разсъмване
най-болезнено тъмното
сам
дори не ти пожелах меко кацане
земята остана
богата с устни до кръв изпохапани
плодородна с бездиханни ръце
спасителна с побитите кръстове
чупя бадемите
ядката да ми светне
© Диана Павлова All rights reserved.