Последен Спомен
Леден полъх отново повява,
студ ням парка поглъща
и глухо алеите скрити мълчат.
Влажен вятър листата развява,
тих шепот в спомена връща,
закапват капки, идва дъждът
и само мрак в душата остава.
И сама в мрака пейката остава
там, дето спомени трайни държат,
видението пак се нежно връща -
тя седи, зад нея се шал развява
и на пейката с него в тон си мълчат.
Той от отровна цигара дима поглъща
и от устните му бавно пушек повява.
Миражът изчезва, още болка дарява,
пушекът се отново в мъгла превръща
и чезнат на пейката, тихо стоят.
Те потъват в мрака, само тя остава,
напразно бледнее, спомена връща,
душата, сърцето самотно шептят
и тялото умира и времето минава...
Тялото пада, животът минава,
дъждът и листата тихо шептят,
а споменът на лента всичко връща,
духът бледнее, но той остава
и пушек и образи отново стоят,
спрялата картина в мрак се превръща,
остава само студът.
S. Deathstroke
© Богомил Пушев All rights reserved.