на Маги
Камбаната на селото не бие.
Звънарят се е схлупил като пладне.
Не ми е нужен поп за литургия.
И вълците са по-добри от агнета!
Разграбиха иконите нощес,
а кръстът падна зад гърба на Господ.
Враждебен вятър разпилява вестници,
постилайки легло на щедър просяк.
Припомням си, без гняв, Богоявление.
Последната икона е реката.
Две хиляди пресъхнали спасения
заменям за удавена камбана.
2008
© Павлина ЙОСЕВА All rights reserved.
За тази камбана си струва...
!!!*