May 11, 2007, 1:34 PM

Последната ни стряха 

  Poetry
497 0 9
Колко стряхи подслоняват ни за малко,
а сърцата ни се молят за подслон!
Как искрите на надеждите припламват,
презимували под топъл небосклон!
Колко бури подминават ни, не знаем -
ослепени във всетърсещия бяг!
Как единствената стряха да познаем
като яздим всепътуващия влак?
Туп-туп-туп! Сърцата ни се радват,
а сме глухи за порасналия плач
на вълшебните платна, а ще отплават
непознати във залутания здрач!
Колко стряхи ни се молят да останем,
за да сторим във сърцата им огнища!
А накрая сме за всичко закъснели
и последната ни стряха е във нищото!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??