Dec 27, 2011, 11:18 AM

Последната роза ня лятото 

  Poetry
875 0 6

ПОСЛЕДНАТА РОЗА НА ЛЯТОТО

 


Този Дявол ли, седнал на моето рамо,
пак шепти, че не си ти за мен?
И че скоро в душата ми зима скована
ще замести горещия ден...

Той ли хвърля в лицето ми истини сиви
и мечтите ми стрива на прах,
а душата ми, клетата, в ужас се свива
задушена в тъмница от страх.

Може би е така, може би твърде късно
стигнах до този брод възмечтан...
Колко листове празни преди туй откъснах
в календара на своята длан...

Но душата ми - вижте я! С трепет притиска
тази роза последна на лятото
и напук на бодливата пареща истина,
още вярва тя в чудото, святото...

Пряко всички закони страхът си отива
и възкръсва надеждата в мен.
Стискам своята роза тъй сладко-бодлива,
с дъх на щастие в летния ден.

И напук на студената зимна угроза,
хищно впила пак в мене ръце -
пазя летния дъх на последната роза
с чистотата на своето сърце!


Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??