Oct 16, 2018, 4:30 PM

Последни ноти 

  Poetry » Landscape
455 1 8

Гальовно стържат тишината

на ситното ренде. Допяват

сетни си строфи за мелодични топлини.

Щурците още чакат милост,

на слънчев благосклон,

редят молитвена симфония,

насред съсухрени треви. 

 

Вдянала конец от сламки

в борова игла, Есен шие

одеяло от окапали листа. 

Скърца портата нагнила, 

щрака катинар ръждив, 

тръгнала е за оттатък, 

къмто зимния си двор. 

 

 

© Misteria Vechna All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??