May 9, 2021, 9:28 AM  

Последният залез на октомври 

  Poetry » Love
367 5 11

ПОСЛЕДНИЯТ ЗАЛЕЗ НА ОКТОМВРИ

 

Животът вече преваля.

Платих си всичко – без остатък,

за гняв, за обич и провал...

Щом жънеш бури – сял си вятър.

 

След залеза – пламтяща дреб,

остават пропасти бездънни.

И с теб съм – от немай-къде,

ала душата ти е въглен.

 

Ти огъня не съживи,

а пепелта не ражда думи.

Вкусът ѝ – кисел и горчив,

отминалото не събуди.

 

Треперим в плащ от самота

и тишината е студена.

И по-добре тръгни си сам,

преди да си намразил мене.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??