Jul 9, 2021, 12:42 AM

Послепис на вечните изкуства 

  Poetry » Love
275 1 4

Дали погледнах на света

през взора на забравените чувства -

пред мен се мярна любовта,

по-хубава от всичките изкуства!

По-жива от картина на Моне,

прехласваща градината в Живерни,

пред теб стоях, като дете,

потънал във зениците ти черни!

По-стройна и от рима на Байрон,

по-пламенна и по-жестока -

в сърцето ми нахълта с взлом

и ме разграби, като ценна стока.

По-звучна и от Моцарт, и от Лист,

по-рязка от симфония на Бетховен -

един гениален послепис,

оставил в мен болезнен спомен.

© Добри Бонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??