Превърнах се в кошмара на всеки девиантен индивид,
да съществувам вместо да живея,
да работя вместо да лудея,
да се оплаквам вместо да копнея -
ах,как намразих този гнусен паразит !
Сякаш всеки ден присъствам на погребение душевно,
в което всичко детско,може би вълшебно,
всичко наивно,оптимистично и потребно,
умира,мъртво е,в бездната безжизнено лежи,
а съзнанието ми втренчено е в него,
с уморени,празни и безизразни очи.
А виновник за това е надеждата -
тази кучка подла и самодоволна,
с усмивка хитра,лъжовна и подмолна,
с осанка на обичлива майка непреклонна,
умееща луди,болни и умиращи да убеждава,
че страданието и мъката си заслужават,
че куража и сляпата вяра неимоверно се възнаграждават.
И моя милост,видиш ли - повярва,
на тази проклета усойница коварна,
че животът ми ще бъде меко казано необикновен,
че ще имам хуморът на шоумен,
ресурсите на виден,знатен бизнесмен,
харизмата на прелъстителен и страстен джентълмен…
Явно през цялото време съм умишлено грешал,
надявайки се,че всичко няма да завърши с провал,
със съжаление,болка,вина и сълзи,
или пък с носталгия за отминалите дни.
Явно е време да приема реалността,
че съм просто едно бледо отражение на посредствеността…
© Емил Христев All rights reserved.