Посвещавам на Краси
Ти казваш, че животът ти е мъртво море -
събрал на годините семето.
И впримчил се на ветровете в стремето,
ще премине, без да го усетим…
Но… той продължава.
Тепърва
ще откриваме брегове.
Някъде все пак има бряг…
за душата
и ти вървиш натам, към него.
Не унивай! Бъди само себе си!
Животът е кратък и ни е даром –
затуй с пълни гърди дишай!
Не преставай!
Само така ще потушиш болката.
Греби от живота с пълни шепи!
И не забравяй, че нищо не е вечно.
Мечтай!
Изцеждай дори последните капки любов
от него и ги изпивай с наслада…
Попивай всяка мъничка радост!
Дерзай! Не се предавай!
Много мина и малко остава…
Не се предавай!
***
И ако някога се превърнем в пепел...
да потънем в... мъртвото море.
07 септември 2007
NG/nnn
© Нели All rights reserved.
Поздрав и прегръдка,миличка!