Jul 27, 2010, 1:27 PM

Посветено 

  Poetry » Love
818 0 2

С години създавах мечтания мъж,

дялках усърдно с безброй стърготини

и разказвах за него на теб неведнъж,

а ти ме изслушваше, без да попиташ дори,

дали е възможно да вдъхна душа,

когато извая перфектното тяло

и колко ли може да струва това

да го имам за себе си напълно, изцяло...

Усмивка една, а може би две,

щом за любов пак заговоря,

очите затварях и мечтаех на глас,

а ти все ме милваше нежно и плахо...

Минаваше време

и ето при нас

любовта задушавана

тихо проплака.

Ненадейно отворих тогава очи,

а светлината пронизваше мрака...

И беше красиво, без да боли,

ти ме обичаше, без да ме чакаш...

И ето до теб съм,

дори да вали

и бурите силни да събарят дървета.

А когато затворя отново очи,

ти ме събуждаш със нежни сонети.

 

   Посветено на А.

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хей, това звучи много приятно в главата ми, много мелодично
  • От сърцето излиза това силно чувство!

    Чудесно изречено послание!
    Поздравления, Деси!
Random works
: ??:??