Dec 22, 2007, 1:38 PM

Потреперва изоставена китара 

  Poetry
1723 0 29

Потреперва изоставена китара,

забравила мелодия и нота.

Кърви в нея дълбоко рана,

приличаща на океан огромeн.

 

Бленувала е толкова години,

струните и пак да пеят.

А спомените й унили,

бавно в нея тлеят.

 

Изоставена, забравила надежда,

кърви самотно в тишината.

Облечена в прахова одежда,

погълната от самотата.

 

Къде е нейната любов голяма,

да я оттърси от сълзите?

Струните й да погали

и да й възвърне пак мечтите?

 

Потреперва изоставена китара,

самотно кървяща от умора.

Погълната от острата забрава.

Не помнеща за обич и опора.

© Пламена Добрева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??