Aug 10, 2008, 11:28 AM

Потъмняло сребро 

  Poetry » Phylosophy
640 0 11
Ех, потъмняло сребро, в теб оглежда се лъч лунен,
като прашинка притулва се лениво в мен...
Да се въззема ли ...от блясъка му тъжен...
Полумъртва ли съм...или плод забравен?
Изгонена ли Ева от Рая?
Или прегоряла стара хартия?
Дали пък още съм недозрял плод,
очакващ съзряването свое?
А може би многострадална Геновева
или плачеща съвременна Офелия?
С венец от полски цветя...да съм самодива
и тихо, тихо Хамлет да зова - прободи ме!
Такава ...не искам да бъда...
А лъчът лъснал среброто, заглежда се уморено...
А същността ми недогоряла скрива го...заблудена...

© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??