Nov 29, 2007, 8:54 PM

Потърси ме... там 

  Poetry » Love
1290 0 38
 

Там, където - реката се целува с морето,

ще ме намериш, чакам те от векове.

Бродих скитнически по бреговете,

молитвено допряла своите ръце.

Там, където - слънцето залязва уморено,

постлала съм ти с обич аз легло,

в него сгушила съм се стаено

и ти пиша пак, поредното писмо.

Там, където е домът на всички ледове,

стоя премръзнала и теб тъгувам.

Разказвам им на северните ветрове -

как не спя и с годините будувам.

Там, където от небето се изливат

най-чистите, моминските сълзи,

между облаците тайно съм се скрила

и се моля - надалеко да ме скриеш ти!

Там, където - Вярата живее във душите,

но не сама, а с двете си сестри...

при тях изпратих по гълъб и мечтите -

с бележка кратка: "Мене потърси"!

© Людмила Нилсън All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??