Потърсих те
Потърсих се в очите ти.
Прашинки тишина
във тишината.
Късче продължение
в гнездо на гълъб.
Потърсих се.
Светулчината обич
на ръцете ти
помилва спомена.
Заключени следи
дълбаят прага
на заключена врата.
Орисници гадаят минало,
а нощите какво са
без звезди?
Потърсих се в душата ти.
Заплетен лабиринт
от мигове,
били и бъдещи.
Излитат гларуси;
със полъх на мъгла.
Парченце светлина -
да сгрява пътя ти
към моята
отрекла се съдба.
© Лакрима All rights reserved.
Васко,благодаря ти за топлите думи!Всъщност,това стихотворение е нещо като„съдържание“на малка част от творчеството ми,в него има заглавия на творби или ред,а израза„светулчина обич“ е заглавието на първата ми стихосбирка. Бях решила да е нещо като прощално и да спра да пиша..просто не вярвах в себе си,но ето,че после дойдоха още 2 стихосбирки,а сега и четвъртата е на път!