Зная те кой си.
Ти си онзи,
най-популярният
в албума от последния клас.
Зная те –
ти си с китарата
и буйния алаброс,
по когото
въздишаха всички момичета.
Зная те кой си.
Ти си онзи,
който скача с бънджи,
лети с парапланер
и излиза в морето
при девет бала вълнение.
Познах те в онзи –
самичкия,
с чашата водка
на масата в ъгъла.
И още дрънкаш на китарата:
„Ваше благородие...”,
но никой вече не те слуша –
свикнаха някак...
Зная те –
питаш се кое
от твоите хобита
ще се смили да те убие...
Познах те.
Нали съм ти
огледалният образ в пола...
© Ели Лозанова All rights reserved.
Иначе щеше да пие уиски!