Apr 22, 2010, 10:05 PM

Пра-правнукът на самотния войн 

  Poetry
700 0 3

 

Не, днес няма да се боря.

Днес ще бъда кротък, тих.

Искам само да се моля,

днес не ще да бъда див.

 

Сметки, такси, ипотеки,

криза някаква дори.

Не, днес няма да се боря,

нищо че духът крещи.

 

Телевизия и пропаганда,

интернет пространство,

забавления, игри.

Секс, казино онлайн,

запознанства,

толкова забавно е, нали.

 

Политика, визи, трафик,

Някакви си  чупени коли.

Алчност, завист, работа на черно

без работно време, без пари.

 

Не, днес няма да се боря,

нищо, че не ми се спи.

Днес ще бъда страж и ще се моля

да сме по-единни, по-добри.

© Димитър Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво е, но, за щастие, не става само с молитва - иначе щяхме да сме твърде религиозни
  • Много ми хареса.Само не се отказвай от борбата.Моля!
  • Ще се моля и аз!
Random works
: ??:??